رنگ مو به رنگدانههای فولیکولهای مو گفته میشود که از دو نوع ملانین: یوملانین و فیوملانین تشکیل شده است. اساساً چنانچه مقدار ملانینها بیشتر باشد، رنگ مو تیرهتر و چنانچه کمتر باشد، رنگ مو روشنتر میشود. وضعیت ملانینها میتواند در طول زمان تغییر رنگ پیدا کند یا فولیکولهای موی یک شخص میتواند بیشتر از یک رنگ داشته باشد. عدم تولید کافی ملانین موجب سفید شدن مو میشود.
رنگدانه مو تبدین نینی یندی (مالنین) در پیاز مو قرار دارد و تعیین کننده رنگ مو میباشد. آیا موها در یک شب سفید می شوند؟ بله بر اثر ترس همچین اتفاقی اتفاق می افتد ولی مشاهدهی همچین نمونه ای بسیار نادر است . رنگ مو را معمولاً به پنج دسته تقسیم میکنند: بور، قرمز، قهوهای، خاکستری و مشکی که هرکدام میتوانند دارای سایههای گوناگون باشند. رنگ مو از نظر شدت و سایه رنگ میتواند در طول زندگی فرد تغییر نماید.
مش، یا مش کردن، روشی در رنگ کردن مو است که معمولاً توسط بانوان استفاده میشود. در این سبک دستههایی از موی سر را جدا میکنند و با از بین بردن رنگ آنها (دکلره کردن) و گذاشتن یک رنگ روشن (مانند بلوند یا پلاتینی) فرم زیبایی را به رنگ موی فرد میدهند.
به عمل رنگ کردن دستههای موی دکلره شده در مش اصطلاحاً رنساژ (و گاهی رنگساژ) گفته میشود.
مش کردن موی سر با سه روش کلاه، فویل و دیسکی انجام میشود. در روش کلاهی یک کلاه پلاستیکی با سوراخهای فراوان کوچک را روی سر قرار میدهند و با یک قلاب (مانند قلاب قلاب بافی) دستههای مو را از داخل سوراخهای کلاه بیرون میکشند. بدین وسیله برخی قسمتهای مو از بقیه موی سر جدا میشود. سپس موهای بیرون آمده از کلاه را دکلره کرده و عمل رنساژ را روی آن انجام میدهند.